CIMES - IARC - IWT 2002

Concours Internationale du Meilleur Enregistrement Sonore
International Amateur Recording Contest
Internationaler Wettbewerb der Besten Tonaufnahme


Úspech slovenských videoamatérov v Baden-Badene


V dňoch 14 - 17. novembra 2002 sa konal v Baden-Badene v Nemeckou 51.ročník európskej súťaže fonoamatérov a videoamatérov CIMES a súčasne sa konal kongres FICS. Je to Medzinárodná federácia lovcov zvuku, ktorej členom je aj občianske združenie Slovenská spoločnosť elektronikov.
Súťaž prebiehala v sídle SWR - Süd West Rundfunk pod patronátom riaditeľa rozhlasu. Účastníkov súťaže, organizátorov a delegátov medzinárodnej federácie lovcov zvuku slávnostne privítal na radnici starosta Baden-Badenu pán Kurt Liebestein.
    V kategórii videoprogramov z našej národnej súťaže postúpili do Baden-Badenu tri snímky. V kategórii "hrané scény" snímka autorov Štefan Plevo a Ivan Vredík, z Banskej Bystrice pod názvom "Sedem statočných" získal 1.miesto. V kategórii "Reportáže" získala snímka "Slovenské bresty" autorov Štefan Plevo a Viliam Pichler 2. miesto. V kategórii "Animácie" získal Anton Šoukal z Martina so snímkou "Tyran" 4. miesto.
    V absolútnom hodnotení videosnímkov z 12 krajín európy získal snímok "Sedem statočných" výborné 2. miesto.
    V hodnotení krajín skončili slovenskí videoamatéri na krásnom treťom mieste v európe.

    Budúci rok sa stretnú európski fonoamatéri a videoamatéri v Paríži, kde sa bude konať už 52. ročník súťaže CIMES pod patronátom Rádio Francie.
    Slovenská spoločnosť elektronikov spolu s predstaviteľmi Slovenských kúpeľov v Piešťanoch predložila v Baden - Badene kandidatúru na usporiadanie 53. ročníka európskej súťaže fonoamatérov a videoamatérov CIMES v roku 2004. Takže o dva roky privítame najlepších európskych lovcov zvuku a obrazu v Piešťanoch.(celkové výsledky)